Herkulliset kaalikääryleet

19.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herkulliset kaalikääryleet

Kaalikääryleiden kanssa maistuvat keitetyt perunat ja puolukkasurvos.

Ainekset

7 annosta
1 1 litteä, löyhärakenteinen valkokaali
2 vettä, suolaa
3 1 dl puuroutuvaa riisiä
4 250 - 300 g tavallista jauhelihaa
5 1 sipuli hienonnettuna
6 1/2 tl suolaa
7 1/4 tl valkopippuria
8 1/4 tl paprikaa
9 1 muna
PInnalle:
1 2 - 3 rkl öljyä
2 dl siirappia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 168 g
Proteiinia 11 g 79 g
Rasvaa 7 g 48 g
Kuitua 4 g 28 g
Energiaa kJ 859 6010
Energiaa kcal 205 1437

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Koverra kaalista kanta pois ja keitä kaali kypsäksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä kannen alla hauduttaen. Nosta kaali kattilasta jäähtymään ja poista nestettä kattilasta niin paljon, että sitä jää pohjalle vain 4-5 dl. Keitä siinä puuroriisi kypsäksi. Käytä talteen ottamasi kaalin keitinliemi kääryleiden valeluun kypsymisen aikana.

Irrota kaalin lehdet terävällä pikku veitsellä kannasta irrottaen. Ohenna samalla paksua lehtiruotia. Silppua ohennetut lehtiruodit ja repeytyneet kaalinlehdet silpuksi kulhoon. Lisää jauheliha, sipuli, mausteet ja muna. Sekoita hyvin ja lisää jäähtyneet riisit. Mausta lisää, jos tarpeen.

Ota kaalinlehti kerrallaan eteesi ja laita siihen noin 2 rkl täytettä. Taita sivut sisään ja kierrä lehti täytteen ympäri kääryleeksi uunipannuun. Tee näin kunnes kaikki ainekset on käytetty. Valele kääryleiden pintaan hiukan öljyä ja ruskista ne uunissa 225 asteessa. Käännä kääryleet ja tee samoin. Valele pintaan sitten siirappia ja jatka kypsentämistä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Jos pinta kuivuu, kostuta sitä kaalin keitinliemellä.

Tarjoa käälikääryleet esimerkiksi perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: jauheliha keräkaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5