Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkulliset kaalikääryleet

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Kaalikääryleiden kanssa maistuvat keitetyt perunat ja puolukkasurvos.

Ainekset

1 kpl
Litteä, löyhärakenteinen valkokaali
Vettä, suolaa
1 dl
Puuroutuvaa riisiä
250 - 300 g
Tavallista jauhelihaa
1 kpl
Sipuli hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl paprikaa
1 kpl
Muna

Pinnalle:

2 - 3 rkl
Öljyä
Siirappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Koverra kaalista kanta pois ja keitä kaali kypsäksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä kannen alla hauduttaen. Nosta kaali kattilasta jäähtymään ja poista nestettä kattilasta niin paljon, että sitä jää pohjalle vain 4-5 dl. Keitä siinä puuroriisi kypsäksi. Käytä talteen ottamasi kaalin keitinliemi kääryleiden valeluun kypsymisen aikana.

Irrota kaalin lehdet terävällä pikku veitsellä kannasta irrottaen. Ohenna samalla paksua lehtiruotia. Silppua ohennetut lehtiruodit ja repeytyneet kaalinlehdet silpuksi kulhoon. Lisää jauheliha, sipuli, mausteet ja muna. Sekoita hyvin ja lisää jäähtyneet riisit. Mausta lisää, jos tarpeen.

Ota kaalinlehti kerrallaan eteesi ja laita siihen noin 2 rkl täytettä. Taita sivut sisään ja kierrä lehti täytteen ympäri kääryleeksi uunipannuun. Tee näin kunnes kaikki ainekset on käytetty. Valele kääryleiden pintaan hiukan öljyä ja ruskista ne uunissa 225 asteessa. Käännä kääryleet ja tee samoin. Valele pintaan sitten siirappia ja jatka kypsentämistä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Jos pinta kuivuu, kostuta sitä kaalin keitinliemellä.

Tarjoa käälikääryleet esimerkiksi perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 19.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.