Herkkusienitäytteinen broilerinmaksapatee

27.10.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herkkusienitäytteinen broilerinmaksapatee

Tarjoa patee joko kylmänä alkupalana esimerkiksi leivän kanssa tai lämpimänä jouluruokien kanssa.

Ainekset

12 annosta
1 300 g broilerinmaksaa (pakaste)
2 1 prk anjovista
3 300 g sika-nautajauhelihaa
4 2 viipaletta kokojyväleipää
5 1 prk kermaviiliä
6 3 kananmunaa
7 1 sipuli
8 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
9 2 rkl tomaattipyreetä
10 2 rkl siirappia
11 1 rkl rosmariinia
12 2 tl vasikanfondia
13 0,5 tl rouhittua viherpippuria
14 1 tl sitruunamehua
15 1 dl persiljaa
Täyte:
1 1 rkl öljyä
2 200 g tuoreita herkkusieniä
3 1 tl timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 95 g
Proteiinia 16 g 186 g
Rasvaa 8 g 91 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 680 8159
Energiaa kcal 162 1950

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Jauheliha, Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata broilerinmaksa. Valuta anjovikset liemestään. Soseuta kaikki ainekset, persiljaa lukuun ottamatta, esimerkiksi monitoimikoneessa. Hienonna persilja ja lisää joukkoon.

Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, puolita pienet. Ruskista sienet pannulla, mausta timjamilla.

Voitele suorakaiteen muotoinen leipä- tai pateevuoka ja kaada puolet massasta vuokaan. Kaada täyte väliin ja päälle loput maksamassasta.

Kypsennä uunin alatasolla noin 1 tunti 25 minuuttia, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan ja kumoa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5