Herkkusieniä ja hapankaalia

25.2.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herkkusieniä ja hapankaalia

Ainekset

2 annosta
1 200 g tuoreita herkkusieniä
2 1 pieni sipuli
3 2 rkl oliiviöljyä
4 1 pieni maustekurkku
5 0,25 tl suolaa
6 0,25 tl rouhittua maustekurkkua
7 1 rkl margariinia
8 2 tl vettä
9 400 g hapankaalia
10 1 rkl tomaattipyreetä
11 0,5 tl sokeria
12 0,25 tl suolaa
13 0,25 tl rouhittua mustapippuria
14 1 paahtoleipäviipale

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 35 g
Proteiinia 6 g 12 g
Rasvaa 14 g 29 g
Kuitua 8 g 15 g
Energiaa kJ 951 1902
Energiaa kcal 228 455

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sieniä ja sipulia siinä noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä. Hienonna maustekurkku ja lisää sieni-sipuliseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulata margariini toisessa kattilassa. Valuta hapankaali, lisää se ja vesi kattilaan. Hauduta 45 minuuttia kannen alla. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä kerros hapankaaliseosta uunivuoan pohjalle ja päälle sieniseos. Peitä uudella kerroksella hapankaalia. Murustele päälle leipää. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: hapankaali herkkusieni
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5