Herkkusieni-pekonipiiras

22.2.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herkkusieni-pekonipiirakka

Ainekset

8 annosta
Taikina
1 100 g margariinia
2 3 dl vehnäjauhoja
3 1 tl suolaa
4 1 kananmuna
5 2 rkl vettä
Täyte
1 1 rasia herkkusieniä (200 g)
2 1 paketti pekonia (140 g)
3 0,5 purjoa
4 1 dl emmentalraastetta
5 1 dl parmesaaniraastetta
6 2 kananmunaa
7 2 dl kermaa
8 1 rkl sinappia
9 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 148 g
Proteiinia 13 g 106 g
Rasvaa 31 g 249 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 695 13558
Energiaa kcal 405 3240

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola, muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna pekoni ja purjo. Paahda kuivalla pannulla pekoni ruskeaksi. Lisää pannulle sienet ja purjo. Paista kunnes purjo pehmenee. Siirrä jäähtymään.

Ripottele taikinapohjalle emmentaljuustoraaste. Kaada päälle pekoni-sieniseos. Sekoita kulhossa parmesaaniraaste, munat, kerma, sinappi ja ripaus rouhittua mustapippuria. Kaada seos täytteen päälle. Paista piiras 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5