Herkkupaisti porsaasta punajuuri- ja kanttarellikastikkeen kera

16.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herkkupaisti porsaasta punajuuri- ja kanttarellikastikkeen kera

Ainekset

7 annosta
1 1,5 kg marinoitu porsaanpaisti
2 1 - 2 rkl tuoretta rosmariinia tai 1-2 tl kuivattua
3 2 - 3 dl vettä tai kasvislientä
4 8 - 10 perunaa viipaleina
Punajuurikastike:
1 100 g margariinia tai voita
2 1 dl vehnäjauhoja
3 2 - 3 dl raakaa punajuurta karkeaksi raastettuna tai ohueksi suikaloituna
4 4 dl kasvislientä
5 sitruunapippuria ja suolaa
6 tilkka kermaa tai ranskankermaa
Kanttarellikastike:
1 1 l kanttarelleja
2 100 g margariinia tai voita
3 1 - 2 pientä kevätsipulia varsineen
4 0,75 dl vehnäjauhoja
5 2 dl vettä tai kasvislientä
6 2 dl ruokakermaa
7 valkopippuria ja suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 185 g
Proteiinia 66 g 460 g
Rasvaa 39 g 272 g
Kuitua 3 g 23 g
Energiaa kJ 3 013 21092
Energiaa kcal 720 5041

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Osta valmiiksi marinoitu porsaanpaisti, jossa on paistovahti ja kypsennä se vuoassa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vuokaan kypsentämisen puolessa välissä neste paistin päälle valellen sekä hienonnettu rosmariini. Kypsennä paistia hetki ja lisää vuokaan paistin viereen kuoritut ja viipaloidut perunat. Kypsennä kunnes sekä paisti että perunat ovat kypsiä. Kääntele perunoita välillä paistamisen aikana.Valmista paistin kypsyessä kastikkeet. Kuori ja raasta tai suikaloi punajuuret tai käytä punajuuren varsien punaista, mehevää ja lehdetöntä osaa, jonka paloittelet pieniksi pätkiksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen sekoittaen jauhot.Kiehauta ruskistamatta ja lisää punajuurisilppu, neste sekä mausteet. Keitä kastiketta kunnes punajuuri on kypsää. Tarjoa kastike perunoiden ja keitetyn kukkakaalin lisänä lihan kanssa.Sulata kantarellikastikkeeseen rasva ja ruskista siinä silputut sienet kevyesti. Lisää sipulisilppu ja hauduta kunnes se on pehmeää. Sekoita. Lisää jauhot, vesi ja kerma. Mausta ja keitä 10 minuuttia. Tarjoa kuten edellä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio FotoniOy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5