Helppo puolukkajäädyke

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo puolukkajäädyke

Ainekset

6 annosta
1 2 dl pakastepuolukoita
2 1 l vaniljajäätelöä
Puolukkakastike:
1 2 dl puolukkahilloa
2 1 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 155 g
Proteiinia 4 g 21 g
Rasvaa 10 g 61 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 876 5259
Energiaa kcal 210 1257

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murskaa puolet hieman sulaneista puolukoista. Sekoita murskatut ja kokonaiset puolukat pehmeäksi sulaneen vaniljajäätelön kanssa. Painele seos kakkumuottiin tasaisesti ja peitä kelmulla. Anna jäätyä yön yli pakastimessa.

Valmista kastike. Mittaa hillo ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Anna jäähtyä.

Nosta jäädyke huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista. Kumoa tarjoiluvadille ja valuta päälle puolukkakastiketta tai tarjoa kastike erikseen.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: jäädyke parfait puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5