Helppo piparitaikina

22.11.2012
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo piparitaikina

Ainekset

30 kappaletta
1 150 g sulatettua voita tai margariinia
2 1,5 dl siirappia
3 1 kananmuna
4 5 dl vehnäjauhoja
5 1,5 dl perunajauhoja
6 1 tl soodaa
7 2 rkl piparkakkumaustetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 457 g
Proteiinia 1 g 41 g
Rasvaa 5 g 151 g
Kuitua 0 g 13 g
Energiaa kJ 468 14038
Energiaa kcal 112 3355

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: soodaa

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva ja sekoita joukkoon siirappi ja muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Ota taikina huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen leipomista. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä taikinapaloista palloja ja litistä ne. Jos taikina murenee, pyöritä kunnes se on kiinteää. Kauli taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä levyjä. Irrota taikina pöydästä. Ota taikinasta muotilla piparkakkuja. Paista piparit 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia, koosta riippuen.

 

Vinkki: Voit painaa piparien yläosaan reiän pillillä ripustamista varten. Tee se heti uunista oton jälkeen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piparkakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5