Helppo pinaatti-riisipiirakka

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo pinaatti-riisipiirakka

Ainekset

taikina
1 1 paketti (500 g) pakastettua voitaikinaa
Täyte
1 5 dl keitettyä riisiä
2 3 keitettyä munaa
3 400 g pinaatinlehtiä kiehautettuina
4 suolaa, valkopippuria
5 hiukan raastettua muskottipähkinää
6 2 raakaa munaa
voiteluun
1 munaa
Pinnalle
1 seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 296 g
Proteiinia 80 g
Rasvaa 225 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 14724
Energiaa kcal 3519

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jaa ohjeen mukaan sulatettu taikina kahtia ja kaaviloi toinen puoli voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille sopivaksi levyksi. Nosta taikina paikoilleen.Sekoita ja mausta täyte hyvin.Levitä se pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. taita reunoja hiukan sisään.Kaaviloi toinen taikinapala kanneksi ja tee siiten muutamia aukkoja saksilla leikaten. Muovaa yli jäävästä taikinasta lehtiä tai suikaleita piiraan pintaan.Voitele pinta munalla ja ripottele päälle siemenet.Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes taikina on pohjastakin hiukan ruskistunut. Tarjoa iltapalana.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5