Helppo persimon-broileripata

8.10.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo persimon-broileripata

Riisi-broileripata saa hedelmäisen sävyn maukkaista persimoneista.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (600 g) broilerin paistileikkeitä
2 4 persimonia
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 sipuli
5 1 porkkana
6 1 paprika
7 2 rkl rypsiöljyä
8 2 dl riisiä
9 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
10 2 - 4 dl vettä
11 1 kanaliemikuutio (gluteeniton)
12 1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
13 1 tl kuivattua timjamia
14 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 56 g 226 g
Proteiinia 39 g 156 g
Rasvaa 14 g 58 g
Kuitua 7 g 29 g
Energiaa kJ 2 182 8728
Energiaa kcal 522 2086

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Huuhtele persimonit ja lohko ne neljään osaan. Kuori valkosipulit, sipuli ja porkkana. Hienonna valkosipulit ja kuutioi sipuli ja paprika. Leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuumenna öljy isolla korkeareunaisella pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin 3–5 minuuttia. Ota ne pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita pannulla 2 minuuttia, lisää sitten paprika ja riisi. Paista 2 minuuttia niin, että riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
  • Kaada tomaattimurska ja 2 dl vettä pannulle, lisää liemikuutio ja broilerit ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
  • Mausta pata soijakastikkeella, timjamilla ja pippurilla. Lisää persimonit ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5