Helppo mustikkapiiras

6.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo mustikkapiiras

Mustikkapiiras on parhaimmillaan jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.

Ainekset

8 annosta
1 150 g voita tai margariinia
2 1 dl ruokokidesokeria tai taloussokeria
3 1 muna
4 1 dl grahamjauhoja
5 1 dl perunajauhoja
6 1 dl vehnäjauhoja
7 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 3 dl mustikoita
2 200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
3 1 muna
4 3 rkl sokeria
5 1 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 267 g
Proteiinia 6 g 47 g
Rasvaa 17 g 135 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 1 297 10379
Energiaa kcal 310 2481

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokokidesokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200–asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ripottele esipaistetun pohjan päälle mustikat. Sekoita maitorahkan tai tuorejuuston joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos mustikoiden päälle ja jatka paistamista 175–200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: mustikka piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5