Helppo marjajäädyke

28.6.2016
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo marjajäädyke

Kesämarjoista tehty jäädyke on huippuhyvä jälkiruoka. Tarjoa jäädyke hieman pehmenneenä, jotta marjojen maut pääsevät oikeuksiinsa.

Ainekset

6 annosta
1 4 dl vispikermaa
2 1 - 1,5 dl tomusokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 200 g maustettua rahkaa (kuningatar- tai mansikka)
5 5 dl marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)
Koristeeksi
1 tuoreita marjoja
2 valmista marenkia, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 150 g
Proteiinia 2 g 13 g
Rasvaa 26 g 155 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 1 428 8569
Energiaa kcal 341 2048

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: maustettua rahkaa (kuningatar- tai mansikka)

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Soseuta marjat sauvasekoittimella. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos reilun litran vetoiseen vuokaan. Pakasta vähintään neljä tuntia.
Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele marjoilla (ja murennetulla marengilla).

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5