Helppo mansikkakakku

26.5.2016
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo mansikkakakku

Mansikkakakkulevyn voit leikata myös leivoksiksi.

Ainekset

20 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 0,75 dl vehnäjauhoja
4 0,75 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Väliin
1 1,5 dl mansikkahilloa
2 0,5 l mansikoita
Päälle
1 5 dl vispikermaa
2 1,5 dl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria
4 500 g kerma- tai maitorahkaa
5 1 sitruunan mehu
6 7 liivatelehteä
Pinnalle
1 mansikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 499 g
Proteiinia 5 g 95 g
Rasvaa 11 g 216 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 916 18315
Energiaa kcal 219 4377

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroiden leivinpaperin päälle. Soseuta mansikat ja sekoita hilloon. Levitä seos pohjan päälle. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja puolet sokerista vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, loppu sokeri ja vaniljasokeri. Liuota liivatteet kiehautettuun sitruunamehuun. Jäähdytä liivateliuos parilla lusikallisella rahkaseosta ja sekoita täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle ja anna hyytyä pari tuntia. Leikkaa pohja neljäksi erikokoiseksi palaksi ja nosta palat päällekkäin. Koristele mansikoilla.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mansikka rahka täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5