Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkalevykakku

Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Kokoa kakkulevyistä, mansikoista ja vaniljaisesta rahkatäytteestä helppo kerroskakku kesäjuhlaan - tai oikaise ja leikkaa kakkulevy helpoiksi mansikkaleivoksiksi.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
3/4 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Väliin

1 1/2 dl
Mansikkahilloa
1/2 l
Mansikoita

Päälle

5 dl
Vispikermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
500 g
Kerma- tai maitorahkaa
1 kpl
Sitruunan mehu
7 kpl
Liivatelehteä

Pinnalle

Mansikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroiden leivinpaperin päälle.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
3/4 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2

Soseuta mansikat ja sekoita hilloon. Levitä seos pohjan päälle.

1/2 l
Mansikoita
1 1/2 dl
Mansikkahilloa
3

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja puolet sokerista vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, loppu sokeri ja vaniljasokeri. Liuota liivatteet kiehautettuun sitruunamehuun. Jäähdytä liivateliuos parilla lusikallisella rahkaseosta ja sekoita täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle ja anna hyytyä pari tuntia.

7 kpl
Liivatelehteä
5 dl
Vispikermaa
1 1/2 dl
Sokeria
500 g
Kerma- tai maitorahkaa
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Sitruunan mehu
4

Leikkaa pohja neljäksi erikokoiseksi palaksi ja nosta palat päällekkäin. Koristele mansikoilla.

Mansikoita
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

213

893

10,7 g

7,0 g

23,4 g

19,7 g

0,5 g

4,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

Liivatelehteä,

Mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli