Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohikiusaus

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas lohilaatikko syntyy kätevästi valmiista, pakastetusta peruna-sipulisekoituksesta. Suikaloi vuokaan kirjolohifileetä ja mausta reilusti tillillä. Uunissa hautuneen kermaisen lohilaatikon kanssa maistuvat perinteiset etikkapunajuuret ja esimerkiksi mummonkurkut.

Ainekset

500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
400 g
kirjolohifileetä (nahatonta)
1 kpl
ruukku tilliä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kaada puolet peruna-sipulisekoituksesta vuokaan, mausta suola- ja pippuriripauksella ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.

500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Suikaloi kala ja mausta suikaleet kevyesti suolalla. Hienonna tilli. Levitä lohi ja tilli vuokaan ja peitä lopulla peruna-sipulisekoituksella. Mausta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.

400 g
kirjolohifileetä (nahatonta)
1 kpl
ruukku tilliä
3

Kaada kerma vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa

Vinkki: Valmista lohikiusauksen kanssa mummonkurkkuja eli hölskytyskurkkuja.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 29.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

426

1784

28,0 g

13,3 g

19,5 g

2,8 g

1,3 g

23,0 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli