Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaaligratiini

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juustoinen kukkakaaligratiini valmistuu vain parista aineksesta! Paloittele kukkakaali suoraan vuokaan – ilman keittämistä –, lisää juustoista ruokakermaa ja hauduta uunissa.

Ainekset

500 g
kukkakaalia (1 iso)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 1/2 dl
(1 prk) ruokakermaa (kolmen juuston)

Lisäksi

1 tl
margariinia tai voita vuokaan

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kukkakaalia ei tarvitse esikeittää. Pane palat voideltuun uunivuokaan.

500 g
kukkakaalia (1 iso)
1 tl
margariinia tai voita vuokaan
2

Sirottele suola ja mustapippuri kukkakaaleille. Kaada kerma vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 1/2 dl
(1 prk) ruokakermaa (kolmen juuston)

Vinkki: Lisää halutessasi vuokaan hieman savukinkkua. Juustoisen ruokakerman voit korvata maustamattomalla ruokakermalla ja ripauksella juustoraastetta.

Miltä maistui?(27 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 23.6.2008
|
Muokattu: 18.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

115

482

7,8 g

4,8 g

5,3 g

4,8 g

2,8 g

4,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli