Helppo kotijäätelö ja kirsikkahilloke

27.5.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo kotijäätelö ja kirsikkahilloke

Jäätelön tekemiseen ei aina tarvita jäätelökonetta. Vispaa kerma, sekoita ainekset ja pakasta yön yli.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl turkkilaista jogurttia
2 1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa
3 1 sitruuna
4 2 dl vispikermaa
Kirsikkahilloke
1 1 l kirsikoita
2 1 dl sokeria
3 1 rkl vettä
4 1 vaniljatanko
5 1 lime
6 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 170 g
Proteiinia 4 g 16 g
Rasvaa 23 g 93 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 672 6686
Energiaa kcal 400 1598

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita jogurtti ja kondensoitu maito kulhossa. Pese sitruuna ja raasta kuori jogurttiseokseen. Puolita sitruuna ja purista mehu toisesta puolikkaasta. Sekoita seokseen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Lisää vaahto varovasti käännellen jogurttiseokseen. Kumoa seos astiaan (noin 2 l) ja pakasta yön yli.

Valmista hilloke. Poista kirsikoista kivet. Yhdistä kirsikat, sokeri ja vesi kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Purista limen mehu joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5