Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo kotijäätelö ja kirsikkahilloke

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jäätelön tekemiseen ei aina tarvita jäätelökonetta. Vispaa kerma, sekoita ainekset ja pakasta yön yli.

Ainekset

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
(397 g) kondensoitua makeutettua maitoa
1 kpl
Sitruuna
2 dl
Vispikermaa

Kirsikkahilloke

1 l
Kirsikoita
1 dl
Sokeria
1 rkl
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
1 kpl
Lime
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jogurtti ja kondensoitu maito kulhossa. Pese sitruuna ja raasta kuori jogurttiseokseen. Puolita sitruuna ja purista mehu toisesta puolikkaasta. Sekoita seokseen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Lisää vaahto varovasti käännellen jogurttiseokseen. Kumoa seos astiaan (noin 2 l) ja pakasta yön yli.

Valmista hilloke. Poista kirsikoista kivet. Yhdistä kirsikat, sokeri ja vesi kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Purista limen mehu joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

409

1711

23,3 g

16,3 g

42,0 g

42,0 g

2,8 g

3,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa,

1 rkl Vettä,

Vaniljatanko,

Lime,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli