Helppo kolmen sipulin piirakka

15.12.2009
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo kolmen sipulin piirakka

Ainekset

6 palaa
1 1 paketti pakasteruisperunataikinaa
Täyte:
1 250 g sipulia
2 2,5 dl purjorenkaita
3 3 valkosipulinkynttä
4 2 rkl öljyä
5 2 dl emmentaljuustoraastetta
6 1 prk (2 dl) ruokakermaa
7 2 kananmunaa
8 1 tl suolaa
9 mustapippuria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 207 g
Proteiinia 13 g 77 g
Rasvaa 32 g 189 g
Kuitua 4 g 25 g
Energiaa kJ 1 977 11864
Energiaa kcal 473 2836

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuullota sipulit ja purjorenkaat, mutta älä ruskista. Painele sulanut taikina piirasvuoan (halk. 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä päälle jäähtynyt sipuliseos ja murskatut valkosipulit sekä juustoraaste. Vatkaa keskenään munat, kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5