Helppo kaurapataleipä

11.9.2018
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo kaurapataleipä

Pieni hiivamäärä ja pitkä kohotus antavat pataleivälle hienon aromin. Kaurahiutaleet ja -leseet tuovat makua, kuitua ja rakennetta. Mikä helpointa: pataleivän taikinaa ei vaivata lainkaan.

Ainekset

1 kappale
1 6 dl vehnäjauhoja
2 2 dl kaurahiutaleita
3 2 dl kauraleseitä
4 1,5 tl suolaa
5 1 tl kuivahiivaa
6 4 dl vettä
Lisäksi
1 1 tl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 373 g
Proteiinia 73 g
Rasvaa 24 g
Kuitua 43 g
Energiaa kJ 8467
Energiaa kcal 2024

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 12–16 tunniksi.
  • Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja ripottele myös päälle hiukan jauhoja. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia.
  • Pane kannellinen pata (2–3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen.
  • Kun uuni ja pata ovat kuumat, ota pata uunista ja voitele padan sisäpinta öljyllä. Nosta taikina pataan, tarvittaessa lastojen avulla. Peitä kannella. Laita pata uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin värinen. Kumoa leipä ritilän päälle jäähtymään.

Vinkki: Voit käyttää leivässä myös sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja tai erilaisia hiutaleita ja leseitä.

Teksti:
Kuvat: Kaisa Jouhki
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5