Helppo kasvislasagne

28.1.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo kasvislasagne

Ainekset

6 annosta
1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 rkl öljyä
4 1 prk tomaattimurskaa
5 1 dl vettä
6 500 g pakastekasviksia
7 1 tl suolaa
8 0,5 tl mustapippuria
9 1 tl provencale-yrttiseosta
10 1 prk säilykeherkkusieniä
11 200 g lasagnelevyjä
Juustokastike:
1 50 g margariinia
2 0,75 dl vehnäjauhoja
3 8 dl maitoa
4 150 - 200 g juustoraastetta
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl viherpippurirouhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 244 g
Proteiinia 18 g 108 g
Rasvaa 19 g 116 g
Kuitua 4 g 27 g
Energiaa kJ 1 719 10315
Energiaa kcal 411 2465

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulia hetki. Lisää valkosipulinkynnet, tomaattimurska, vesi, pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna, kunnes kasvikset ovat sulaneet. Lisää paloitellut herkkusienet. Jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada maito joukkoon erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja hienonnetulla viherpippurilla. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa joukkoon. Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevyt pinnalle. Annostele päälle kasviskastiketta ja juustokastiketta. Nosta päälle lasagnelevyt, kasvis- ja juustokastike. Tee kerroksia samalla tavoin ja jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt sekä juustokastike. Kypsennä lasagnea 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5