Helppo kaalitorttu

12.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo kaalitorttu

Ainekset

Taikina:
1 400 g kaulittua, pakastettua lehtitaikinaa
Täyte:
1 1 kpl pieni kesäkaali
2 25 g voita
3 2 kpl porkkanaa
4 2 - 3 kpl nippusipulia varsineen
5 suolaa, sokeria ja valkopippuria
6 0,5 dl raakaa riisiä, vettä ja 1 yrttiliemikuutio
7 2 - 3 rkl tuoretta meirami- tai oreganosilppua
Voiteluun:
1 munaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 187 g
Proteiinia 28 g
Rasvaa 177 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 10222
Energiaa kcal 2443

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali ja porkkanat kattilaan. Lisää voi ja laita kansi päälle. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen välillä niin, että kaali pehmenee. Lisää joukkoon silputtu sipuli varsineen. Mausta ja lisää tilkka vettä, jos tarpeen.Keitä riisi erikseen pakkauksen ohjeen mukaan vedessä. Murenna siihen kypsänä yrttiliemikuutio.Sekoita kaali ja riisi. Lisää vielä mausteita makusi mukaan. Jäähdytä seos haaleaksi.Nosta kaulittu taikina piirasvuokaan ja painele sen reunoille. Kauli ylimääräinen taikina vuoan päältä pois kaulimella. Tee siitä taikinapyörällä suikaleita piirakan pintaan. Pistele taikinapohja haarukalla ja kypsennä sellaisenaan 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.Levitä täyte taikinapohjan päälle ja nosta suikaleet ristikoksi sen päälle. Voitele taikinaosat pinnalta munalla.Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 225 asteessa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on pohjastakin kypsä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5