Helppo aasialainen suippokaalisalaatti

12.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo aasialainen suippokaalisalaatti

Rapeassa suippokaalisalaatissa maistuvat Aasian maut: raikas lime, pähkinäinen seesami ja pirteä inkivääri. Juuri ennen tarjoilua mukaan hienonnetaan vielä reilusti tuoretta korianteria.

Ainekset

5 annosta
1 1 (500 g) suippokaali
2 1 kurkku
3 50 g (10 cm) purjoa
4 1 dl cashewpähkinöitä
5 1 ruukku korianteria
Kastike
1 1 lime
2 0,5 dl seesamiöljyä
3 1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
4 1 tl inkivääriä raastettuna
5 0,5 punaista chiliä
6 2 tl sokeria
7 0,25 tl (¼ tl) suolaa
8 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 49 g
Proteiinia 5 g 23 g
Rasvaa 15 g 74 g
Kuitua 3 g 17 g
Energiaa kJ 802 4011
Energiaa kcal 192 959

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori kurkku. Halkaise kurkku pitkittäin ja koverra siemenet pois. Viipaloi kurkunpuolikkaat. Pese ja suikaloi purjo.
  • Rouhi pähkinät. Paahda niitä hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Kaada pähkinät pois pannulta ja anna jäähtyä.
  • Laita salaatin ainekset korianteria lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita.
  • Purista limestä mehu. Hienonna chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita hyvin. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
  • Hienonna korianteri ja sekoita se salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Vinkki: Tarjoa suippokaalisalaattia esimerkiksi grillatun broilerin tai paistetun tofun lisukkeena.

Video

Teksti:
Kuvat: Anssi Vuohelainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5