Helpot runebergintortut

21.1.2014
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helpot runebergintortut

Ainekset

12 kappaletta
1 200 g margariinia
2 2 dl sokeria
3 2 munaa
4 2 dl vehnäjauhoja
5 5 (n. 60 g) piparkakkua
6 1 pussi (80 g) mantelijauhetta
7 1,5 tl leivinjauhetta
8 1,5 tl kardemummaa
9 0,5 dl kermaa tai maitoa
Pinnalle
1 vadelmahilloa
2 valmista sokerikuorrutetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 285 g
Proteiinia 4 g 50 g
Rasvaa 17 g 199 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 086 13038
Energiaa kcal 260 3116

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vadelmahilloa, valmista sokerikuorrutetta

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Runebergin_tortut_2_tyoohjekuva1

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Runebergin_tortut_2_tyoohjekuva2

2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Runebergin_tortut_2_tyoohjekuva3

3. Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.

Runebergin_tortut_2_tyoohjekuva4

4. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan.

Runebergin_tortut_2_tyoohjekuva5

5. Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Runebergin_tortut_2_tyoohjekuva6

6. Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5