Helpot ribsit

28.6.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helpot ribsit

Nämä ribsit kypsennetään ensin uunissa, sivellään sitten makean mausteisella kastikkeella ja kuumennetaan ennen tarjoamista joko uuni- tai ulkogrillissä.

Ainekset

4 annosta
1 1,5 kg porsaan ribsejä
2 1 tl suolaa
3 1 tl rouhittua mustapippuria
4 vettä
Maustekastike
1 2 rkl soijakastiketta
2 2 rkl fariinisokeria
3 2 rkl tomaattiketsuppia
4 1 tl (savu)paprikajauhetta
5 1 rkl sinappia
6 0,5 tl rouhittua mustapippuria
7 ripaus suolaa, tarvittaessa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 37 g
Proteiinia 78 g 311 g
Rasvaa 32 g 130 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 2 680 10720
Energiaa kcal 640 2562

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane kylkirivi uunipannulle tai -vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsennysastian pohjalle 2 dl vettä. Peitä astia tiiviisti kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä ribsejä 3 tuntia. Käännä ribsit kypsennyksen puolivälissä ja lisää samalla vettä tarvittaessa.
Mittaa kastikeainekset pieneen kattilaan, keitä pari minuuttia. Sivele kypsä kylkirivi kastikkeella ja paahda kuumaksi joko uunin grillivastusten alla tai grillissä. Leikkaa kylkirivi paloiksi luiden välistä.
 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: porsaan kyljys
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5