Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot pestolihapullat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Saat vaihtelua lihapullataikinaan valmiista pestokastikkeesta. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Ainekset

400 g
Naudanjauhelihaa
4 rkl
Tomaatti-basilikapestoa
1 kpl
Sipuli
2 tl
Öljyä
1 dl
Korppujauhoja
1 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Muna
3 rkl
Persilja- tai basilikasilppua
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Paistamiseen

Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane korppujauhot turpoamaan veteen. Silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa. Sekoita korppujauhoihin muna, sipulisilppu, pesto, yrttisilppu ja mausteet. Lisää viimeiseksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan maustua hetki.

Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kolmessa erässä öljytilkassa paistinpannulla. Käytä alkuruskistukseen hyvää lämpöä, vähennä lämpö miedommaksi ja paista edelleen, kunnes pyörykät ovat sisältä kypsiä. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

375

1570

27,0 g

8,5 g

11,0 g

2,0 g

0,8 g

22,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli