Helpot pestolihapullat

21.2.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helpot pestolihapullat

Saat vaihtelua lihapullataikinaan valmiista pestokastikkeesta. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 400 g naudanjauhelihaa
2 4 rkl tomaatti-basilikapestoa
3 1 sipuli
4 2 tl öljyä
5 1 dl korppujauhoja
6 1,5 dl vettä
7 1 muna
8 3 rkl persilja- tai basilikasilppua
9 1 tl suolaa
10 0,5 tl mustapippuria
Paistamiseen
1 öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 47 g
Proteiinia 22 g 89 g
Rasvaa 34 g 136 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 835 7341
Energiaa kcal 439 1755

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane korppujauhot turpoamaan veteen. Silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa. Sekoita korppujauhoihin muna, sipulisilppu, pesto, yrttisilppu ja mausteet. Lisää viimeiseksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan maustua hetki.

Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kolmessa erässä öljytilkassa paistinpannulla. Käytä alkuruskistukseen hyvää lämpöä, vähennä lämpö miedommaksi ja paista edelleen, kunnes pyörykät ovat sisältä kypsiä. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5