Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot lihapullavartaat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 - 700 g
Valmiita lihapyöryköitä
1 - 2 kpl
(300 g) pakastettuja perunapalloja tai -lohkoja
1 kpl
Rasia minitomaatteja

Valeluun:

1 dl
Valmista grillauskastiketta tai 1 dl chiliketsuppia ja 2-3 rkl öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata perunapallot puolisuliksi. Lado bambuvartaisiin vuorotellen perunaa, lihapullia ja haarukalla pisteltyjä tomaatteja. Pistely estää tomaattien halkeamisen kuumennuksen aikana. Voitele vartaat grillauskastikkeella ja kuumenna grillissä, uunissa tai mikroaaltouunissa. Tarjoa lisänä salaattia.Voit valmistaa lihapullat tietysti myös itse mistä tahansa jauhetusta lihasta. Tee mureketaikinasta tiivis, jotta se pysyy hyvin vartaissa.Pienet lihapullat1/2 kg tavallista sika-nautajauhelihaa, naudan tai lampaan jauhelihaa tai jauhettua broilerinlihaa1 dl vettä1 dl kermaa, ranskankermaa tai kermaviiliä1 dl korppujauhetta2 rkl perunatärkkelysjauhoja1-2 munaa(1 pieni sipuli hyvin hienonnettuna)1/2 tl suolaa1/2 tl valko- tai maustepippuria1/2 tl paprikaa(1-2 valkosipulinkynttä puserrettuna)Sekoita kulhossa vesi, kerma ja korppujauhe. Seisota kunnes korppujauhe pehmenee. Lisää muut aineet ja vaivaa seosta kunnes se tarttuu hiukan kulhon reunoihin.Leivo taikinasta kylmään veteen kastelluin käsin pieniä lihapullia ja aseta ne leivinpaperille pellille. Kypsennä lihapullia uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, tai paista ne paistinpannussa pyöritellen. Jäähdytä ja käytä vartaisiin.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 16.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.