Helpot juustocroissantit

18.12.2014
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helpot juustocroissantit

Miten croissantteja tehdään? Katso tästä helpot ohjeet. Croissantit voi täyttää juustoraasteella, ja ylimääräiset croissantit kannattaa pakastaa seuraavaa herkkuhetkeä varten.

Ainekset

20 kappaletta
1 1,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 rkl sokeria
4 2 kananmunaa
5 7 dl vehnäjauhoja
6 0,5 tl suolaa
7 200 g margariinia
Täyte ja kuorrutus
1 2,5 dl juustoraastetta
Voiteluun
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 339 g
Proteiinia 6 g 122 g
Rasvaa 10 g 200 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 763 15264
Energiaa kcal 182 3648

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon yleiskoneen kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja munat, sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää jauhot ja anna koneen käydä 5 minuuttia pienellä teholla. Lisää koneen käydessä vähitellen joukkoon kuutioitu kylmä margariini niin, että edellinen on sekoittunut taikinaan. Anna taikinan kohota 2 tuntia lämpimässä.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 45 cm) levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa leveyssuunnassa vielä viideksi palaksi. Puolita palat kulmasta kulmaan kolmioiksi. Laita palojen leveimpään osaan pieni nokare juustoraastetta. Kääri leveimmästä suunnasta aloittaen rullalle. Siirrä leivinpaperoidulle uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele croissantit munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

Vinkki: Croissantit ovat parhaimpia tuoreena, joten pakasta ylimääräiset jäähtyneinä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5