Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot juustocroissantit

timer-icon30 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Miten croissantteja tehdään? Katso tästä helpot ohjeet. Croissantit voi täyttää juustoraasteella, ja ylimääräiset croissantit kannattaa pakastaa seuraavaa herkkuhetkeä varten.

Ainekset

1 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 rkl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
7 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
200 g
Margariinia

Täyte ja kuorrutus

2 1/2 dl
Juustoraastetta

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon yleiskoneen kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja munat, sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää jauhot ja anna koneen käydä 5 minuuttia pienellä teholla. Lisää koneen käydessä vähitellen joukkoon kuutioitu kylmä margariini niin, että edellinen on sekoittunut taikinaan. Anna taikinan kohota 2 tuntia lämpimässä.

25 g
Hiivaa
1 1/2 dl
Maitoa
1 rkl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
7 dl
Vehnäjauhoja
200 g
Margariinia
1/2 tl
Suolaa
2

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 45 cm) levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa leveyssuunnassa vielä viideksi palaksi. Puolita palat kulmasta kulmaan kolmioiksi. Laita palojen leveimpään osaan pieni nokare juustoraastetta. Kääri leveimmästä suunnasta aloittaen rullalle. Siirrä leivinpaperoidulle uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele croissantit munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

2 1/2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Kananmuna

Vinkki: Croissantit ovat parhaimpia tuoreena, joten pakasta ylimääräiset jäähtyneinä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

154

645

7,2 g

1,9 g

17,9 g

1,3 g

0,8 g

4,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

0,5 tl Suolaa,

2,5 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli