Hedelmäsalaatti ja sabayonkastike

25.2.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmäsalaatti ja sabayonkastike

Hedelmistä syntyy helposti runsas ja raikas jälkiruokasalaatti. Kuohkea sabayonkastike juhlistaa jälkiruoan. Omenamehun sijaan voit tehdä kastikkeen myös valkoviinistä.

Ainekset

6 annosta
1 2 päärynää
2 2 appelsiinia
3 2 mandariinia
4 1 prk persikoita
5 1 banaani
6 0,5 dl cashewpähkinöitä
7 tuoretta minttua
Kastike
1 4 kananmunan keltuaista
2 3 rkl sokeria
3 1 dl omenamehua tai makeaa valkoviiniä
4 2 rkl sitruunamehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 192 g
Proteiinia 4 g 27 g
Rasvaa 6 g 37 g
Kuitua 5 g 30 g
Energiaa kJ 912 5473
Energiaa kcal 218 1308

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele tuoreet hedelmät. Pilko säilykepersikat. Puserra salaatin joukkoon vähän sitruunamehua, joka estää banaanin ja päärynän tummumisen. Lisää myös loraus persikoiden lientä.

Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Rouhi ja ripottele salaatin päälle. Koristele salaatti tuoreella mintulla.

Valmista kastike. Erottele keltuaiset pieneen metallikulhoon. Sekoita joukkoon sokeri. Nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Veden pitää höyrytä, mutta ei kiehua voimakkaasti. Vatkaa keltuaisseosta, kunnes se sakenee. Lisää mehu vähitellen ja vatkaa edelleen hyvin. Kastike on valmis, kun se on kuohkeaa ja sakeaa. Mausta kastike sitruunamehulla ja tarjoa hedelmäsalaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5