Hedelmämaan jälkiruokasalaatti

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmämaan jälkiruokasalaatti

Ainekset

1 1 kpl verkko- tai hunajameloni
2 1 prk (400 g) säilöttyjä aprikooseja sokeriliemessä
3 0,5 l mansikoita
Päälle:
1 1 aprikoositölkin liemi
2 1 dl hyytelösokeria
3 1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua minttua
4 2 rkl sitruunamehua
5 1 rkl roseepippureita rouhittuna

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 241 g
Proteiinia 11 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 17 g
Energiaa kJ 4428
Energiaa kcal 1058

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise meloni ja poista siemenet kotineen. Kuori meloninpuolikkaat ja kuutioi malto.Huuhdo ja halkaise mansikat. Valuta ja paloittele aprikoosit. Nosta hedelmät kylmään.Kaada aprikoosiliemi kattilaan. Lisää hyytelösokeri. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta mintulla sekä sitruunamehulla. Jäähdytä hiukan.Asettele hedelmät ja marjat kauniisti kerroksittain tarjoiluastiaan ja valele joka kerros sokeriliemellä. Murenna päälle roseepippureita ja jäähdytä tarjoamiseen asti.Jos et pidä mintun mausta, voit maustaa hedelmät myös inkiväärillä. Tarjoa jälkiruoan lisänä valmista vaniljakastiketta, johon olet sekoittanut hiukan kermavaahtoa.

Video

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5