Hedelmäkiisseli ja vaniljavaahto

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmäkiisseli ja vaniljavaahto

Appelsiinituoremehusta ja perunajauhosta syntyy helppo jälkiruokakiisseli. Mausta maun mukaan sokerilla ja tarjoa lisäksi vaniljavaahtoa tai puolisulaa vaniljajäätelöä.

Ainekset

6 annosta
1 1 l appelsiinituoremehua tai persikkanektaria
2 4 rkl perunajauhoja
3 sokeria
Pinnalle:
1 sokeria ja kanelia
2 (mandariinipaloja)
Lisäksi:
1 vaahdotettua vaniljavaahtoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 143 g
Proteiinia 0 g 3 g
Rasvaa 0 g 1 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 434 2602
Energiaa kcal 104 622

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kylmä mehu ja perunajauhot kattilaan. Sekoita hyvin pohjaa myöten ja kuumenna kunnes seos sakenee, kirkastuu ja alkaa kuplia. Lopeta sekoittaminen ensimmäisiin kupliin ja nosta kattila levyltä.

Lisää kiisseliin maun mukaan sokeria ja kaada se tarjoiluastiaan. Ripottele pintaan sokeria ja kanelia sekä mandariinipaloja. Jäähdytä. Tarjoa lisänä vaniljavaahtoa tai puolisulaa vaniljajäätelöä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: appelsiini kiisseli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5