Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmäinen tonnikalabowl

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ruokaisa kulhosalaatti maistuu koko perheelle ja on helppo tehdä vaikka mukaan. Makeat mangopalat ja raikas verigreippivinegretti piristävät tonnikalasalaatin.

Ainekset

2 kpl
Mangoa
2 kpl
Avokadoa
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku tilliä
2 kpl
(à 185 / 140 g) tonnikalaa paloina vedessä tai öljyssä
2 kpl
(à 200 g) raejuustoa
2 rkl
Hienonnettua tilliä
1 kpl
Keräsalaatti
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Kuskus

1 dl
Kuskusia
2 tl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Kiehuvaa vettä
1 kpl
Sitruunan kuori ja mehu

Verigreippivinegretti

2 rkl
Verigreipin raastettua kuorta
1/2 kpl
Verigreipin mehu
4 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Makeaa sinappia
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin kuskus. Yhdistä kuskus, öljy ja suola kulhossa. Kaada kiehuvan kuuma vesi päälle, sekoita ja peitä kulho tuorekelmulla. Anna seistä 15 minuuttia. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne kuskusin joukkoon.

1 dl
Kuskusia
2 tl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Kiehuvaa vettä
1 kpl
Sitruunan kuori ja mehu
2

Valmista vinegretti. Pese ja kuivaa greippi huolellisesti. Raasta kuori pienellä terällä. Purista mehu kulhoon. Lisää muut ainekset ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.

2 rkl
Verigreipin raastettua kuorta
1/2 kpl
Verigreipin mehu
1 rkl
Makeaa sinappia
4 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
3

Leikkaa mango aivan siemenen vierestä isoiksi paloiksi, kuori ja paloittele hedelmäpalat. Halkaise avokado, poista siemen, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta tonnikala ja raejuusto. Hienonna tilli.

2 kpl
Mangoa
2 kpl
Avokadoa
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
(à 185 / 140 g) tonnikalaa paloina vedessä tai öljyssä
2 kpl
(à 200 g) raejuustoa
2 rkl
Hienonnettua tilliä
4

Jaa kaikki salaatin ainekset annoskulhoihin. Rouhi mustapippuria päälle. Lisää verigreippivinegrettiä maun mukaan.

1 kpl
Keräsalaatti
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.2.2018
|
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

487

2039

29,3 g

4,0 g

31,0 g

16,8 g

8,3 g

20,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku tilliä,

2 rkl Hienonnettua tilliä,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

2 dl Kiehuvaa vettä,

Sitruunan kuori ja mehu,

2 rkl Verigreipin raastettua kuorta,

0,25 tl (¼ tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli