Hedelmäinen pähkinäkakku

22.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmäinen pähkinäkakku

Ainekset

14 annosta
1 1 pussi pähkinäsekoitusta (200 g)
2 1 pussi kuivattuja ananaspaloja (100 g)
3 5 dl vehnäjauhoja
4 1 dl sokeria
5 1 dl fariinisokeria
6 2,5 tl leivinjauhetta
7 1 tl kanelia
8 1 tl pomeranssin kuorta
9 1 tl inkivääriä
10 2 dl kuohukermaa
11 3 kananmunaa
12 1,5 dl sulatettua voita tai margariinia
13 1 dl ananastäysmehua
Kuorrutus
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1,5 dl tomusokeria
3 1 - 2 rkl maitoa tai kermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 572 g
Proteiinia 7 g 99 g
Rasvaa 30 g 416 g
Kuitua 4 g 56 g
Energiaa kJ 1 922 26912
Energiaa kcal 459 6432

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (n. 1,7 l). Säästä pähkinöistä 3/4 dl koristeluun, rouhi loput. Säästä ananaksista muutama pala koristeluun ja pilko loput. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät, ananakset, kerma, kananmunat, rasva ja mehu. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai, kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokerin ja maidon kanssa juoksevaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja ananaspaloilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5