Hedelmäinen kalkkunakastike

24.3.2016
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmäinen kalkkunakastike

Papaija sopii kalkkunan seuraan kiinalaistyyppisessä kastikkeessa. Tarjoa ruoka basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 papaija
2 500 g kalkkunan fileeleikkeitä
3 1 rkl öljyä
4 1 sipuli
5 1 valkosipulinkynsi
6 1 tl suolaa
7 0,5 tl rouhittua mustapippuria
8 1 pussi (200 g) pakastepapuja paloina
Hapanimeläkastike
1 1,5 dl ananastäysmehua
2 0,5 dl sokeria
3 2 rkl soijakastiketta
4 1,5 rkl tomaattisosetta
5 1 rkl maissitärkkelysjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 112 g
Proteiinia 35 g 139 g
Rasvaa 6 g 26 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 319 5276
Energiaa kcal 315 1261

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Kiinalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise papaija, poista siemenet, kuori ja paloittele hedelmä. Kuori ja viipaloi sipulit.
Paloittele leikkeet ja ruskista ne pannulla öljyssä. Lisää loppuvaiheessa sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastikkeen ainekset. Lisää pannulle neste, pavut ja papaijat. Keitä 5 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5