Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmäinen kakku

Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta

Ainekset

Pohja:

6 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

Kostutus:

1 dl
Maitoa

Täyte:

1 kpl
Vaniljakastikejauhetta
Maitoa pakkauksen ohjeen mukaan
1 kpl
Päärynä
1 kpl
Kiivi
2 kpl
Sharonta tai persikkaa

Koristeluun:

Hedelmiä

Kiille:

Hyytelösokeria

Reunoille:

5 dl
Kuohukermaa
3 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Valmista vaniljakastikejauheesta kakun väliin vaniljavanukas pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt maidolla. Levitä puolet vaniljavanukkaasta ensimmäiseen väliin. Lisää päälle puolet hedelmäkuutioista. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti. Koristele kakun pinta hedelmillä. Jos joudut säilyttämään kakkua pidempään koristelun jälkeen, valmista hedelmien päälle kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kiille sitoo myös hedelmät paremmin toisiinsa. Vaahdota kerma ja sokeri. Pursota kermaa kakun reunoille.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.