Hedelmäinen kakku

26.4.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmäinen kakku

Ainekset

20 annosta
Pohja:
1 6 kananmunaa
2 2 dl sokeria
3 2 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl perunajauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 1 dl maitoa
Täyte:
1 1 pussi vaniljakastikejauhetta
2 maitoa pakkauksen ohjeen mukaan
3 1 päärynä
4 1 kiivi
5 2 sharonta tai persikkaa
Koristeluun:
1 hedelmiä
Kiille:
1 hyytelösokeria
Reunoille:
1 5 dl kuohukermaa
2 3 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 426 g
Proteiinia 5 g 91 g
Rasvaa 11 g 224 g
Kuitua 1 g 20 g
Energiaa kJ 858 17155
Energiaa kcal 205 4100

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Valmista vaniljakastikejauheesta kakun väliin vaniljavanukas pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt maidolla. Levitä puolet vaniljavanukkaasta ensimmäiseen väliin. Lisää päälle puolet hedelmäkuutioista. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti. Koristele kakun pinta hedelmillä. Jos joudut säilyttämään kakkua pidempään koristelun jälkeen, valmista hedelmien päälle kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kiille sitoo myös hedelmät paremmin toisiinsa. Vaahdota kerma ja sokeri. Pursota kermaa kakun reunoille.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5