Hedelmäinen broileripata

16.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmäinen broileripata

Ainekset

6 annosta
1 4 broilerin koipea
2 2 broilerin rintapalaa
3 2 punasipulia
4 2 lehtisellerin vartta
5 5 valkosipulin kynttä
6 2 laakerinlehteä
7 2 rkl hunajaa
8 0,5 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
9 5 dl vahvaa kanalientä
10 3 omenaa
11 0,5 tl timjamia
12 0,5 - 1 tl suolaa
13 5 - 6 kokonaista mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 84 g
Proteiinia 36 g 216 g
Rasvaa 6 g 38 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 1 087 6522
Energiaa kcal 260 1559

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista broileripaloista nahka. Lado palat, kuoritut ja isoksi lohkotut sipulit, paloitellut lehtisellerinvarret sekä kuoritut ja paloitellut valkosipulit kerroksittain uuninkestävään isoon pataan. Lisää laakerin lehdet, hunaja, inkivääri ja kanaliemi. Pane pata uuniin 175 asteeseen noin 45 minuutiksi. Kuori ja lohko omenat ja lisää ne pataan. Anna hautua edelleen noin ½ tunnin ajan, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luusta. Nosta pata uunista ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele timjamilla ja tarjoa keitetyn riisin ja raikkaan hedelmäisen salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5