Haudutettu liha-juurespata

21.11.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Haudutettu liha-juurespata

Aito, maittava lihapata syntyy karjalanpaistista ja juureksista – lisäksi tarvitaan vain vähän vettä ja mausteita. Hauduta mureaksi ja nauti perunamuusin kera.

Ainekset

8 annosta
1 1,2 kg karjalanpaistilihaa
2 1 iso sipuli
3 2 porkkanaa
4 pala lanttua
5 1 tl suolaa
6 5 maustepippuria
7 2 laakerinlehteä
8 vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 15 g
Proteiinia 27 g 213 g
Rasvaa 26 g 205 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 431 11450
Energiaa kcal 342 2737

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita lihat uunipataan tai -vuokaan ja anna niiden ruskistua 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Kuori ja paloittele juurekset reiluiksi paloiksi. Ota pata uunista ja lisää joukkoon juurekset ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää kiehuvaa vettä niin, että lihat ja juurekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä pata kannella tai foliolla ja alenna uunin lämpö 100 asteeseen.

Jatka kypsentämistä n. 6 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5