Härkisvorschmackilla täytetyt uuniperunat

24.8.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Härkisvorschmackilla täytetyt uuniperunat

Ainekset

4 annosta
1 4 - 6 uuniperunaa
Härkisvorschmack
1 1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (Härkis)
2 2 - 3 sipulia
3 4 valkosipulinkynttä
4 0,5 dl öljyä
5 1 rkl balsamiviinietikkaa
6 1 prk tomaattimurskaa
7 1 kasvisliemikuutio
8 2 rkl tomaattisosetta (pyree)
9 1 rkl sokeria
10 3 - 4 anjovisfileetä
11 ripaus suolaa
12 ripaus rouhittua mustapippuria
13 tilkka anjovislientä
Lisäksi
1 suolakurkkukuutioita
2 punajuurikuutioita
3 smetanaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 203 g
Proteiinia 8 g 32 g
Rasvaa 13 g 53 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 518 6072
Energiaa kcal 363 1451

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) härkäpapuvalmistetta (Härkis), suolakurkkukuutioita, punajuurikuutioita, smetanaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese uuniperunat hyvin. Kypsennä uuniperunoita 225-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä 30–60 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä haarukalla pistettäessä. Voit kypsentää perunat myös mikroaaltouunissa. Pistele perunat ja kypsennä täydellä teholla (600 W) 12–15 minuuttia, mikron tehosta ja perunoiden koosta riippuen.
Tee täyte. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota sipulisilput öljytilkassa. Kaada pannulle loraus balsamiviinietikkaa ja anna kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, sokeri, liemikuutio ja ripaus mustapippuria. Anna hautua miedolla lämmöllä 15–30 minuuttia.
Hienonna anjovisfileet ja lisää ne härkäpapuvalmisteen kanssa kasvisseoksen joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja tilkka anjovislientä.
Halkaise kypsät perunat ja koverra hieman niiden sisusta. Täytä perunat vorschmackilla. Pane perunat vielä 200-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi. Tarjoa smetanan, suolakurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa.


Vinkki: Voit myös nauttia ruoan siten, että teet uuniperunaan ristiviillon ja tarjoat vorschmackin perunan täytteenä.

Teksti:
Kuvat: Tiina Rantanen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5