Härkiksen paimenpiiras

24.8.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Härkiksen paimenpiiras

Ainekset

7 annosta
1 1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (Härkis)
2 1 purjo
3 400 g esikeitettyjä punajuurilohkoja
4 3 - 5 valkosipulinkynttä
5 2 rkl öljyä
6 1 rkl balsamiviinietikkaa
7 2 dl vettä
8 1 kasvisliemikuutio
9 75 - 100 g sinihomejuustomuruja
10 2 rkl silputtua tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
11 ripaus suolaa
12 ripaus mustapippuria
Perunasose
1 2 rkl (yht. 800 g) pakasteperunasoseaineksia
2 4 dl maitoa
3 2 rkl voita tai margariinia
4 1 tl suolaa
5 1 ruukku (2 dl) silputtua rucolaa tai pinaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 177 g
Proteiinia 8 g 58 g
Rasvaa 13 g 90 g
Kuitua 3 g 21 g
Energiaa kJ 1 058 7405
Energiaa kcal 253 1770

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) härkäpapuvalmistetta (Härkis)

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita perunasoseen joukkoon ruukullisen verran silputtua rucolaa. Jätä sose odottamaan.
Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli- ja purjosilput. Lisää punajuurilohkot, kypsennä 10 minuuttia.
Kaada kasvisten sekaan tilkka balsamiviinietikkaa ja anna sen kiehahtaa. Rouhaise kasviksille hieman pippuria. Lisää vesi ja liemikuutio. Jos käytät kuivattua timjamia, lisää se. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Lisää kasvisseoksen joukkoon härkäpapuvalmiste, sinihomejuusto ja silputtu timjami. Kuumenna ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kaada kasvisseos voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle perunasose.
Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kytke lopuksi grillivastus päälle ja grillaa paistoksen pintaa 2–3 minuuttia. Tarkkaile ruokaa grillaamisen aikana, jotta pinta ei kärähdä, vaan se saa kauniin värin ja rapean pinnan. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Tiina Rantanen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5