Hapanleipävanukas

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hapanleipävanukas

Ainekset

1 10 viipaletta hapanleipää (esim. tuoretta ruislimppua)
2 50 g voita
3 3 - 4 dl appelsiinimarmeladia
Munamaito:
1 0,5 l maitoa
2 3 munaa
3 2 rkl sokeria
4 1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi:
1 kermavaahtoa
2 tuoreita marjoja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 333 g
Proteiinia 59 g
Rasvaa 70 g
Kuitua 22 g
Energiaa kJ 9299
Energiaa kcal 2222

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi ja paista kuutiot vähän kerrallaan voissa pannussa hiukan ruskeiksi. Lado kuutiot voideltuun vuokaan ja laita kerrosten väliin munamaitoa ja ja marmeladia. Painele leipiä vuokaan ja odota, kunnes maito kostuttaa leivät ainakin osittain.

Kypsennä vanukasta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes munamaito hyytyy. Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kera.

Vinkki! Vanukasvuoka on pieni, peltinen loivauurteinen vuoka. Siinä ei ole "torvea" keskellä, jotta vanukas olisi helpompi kumota.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: vanukas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5