Hapanimelä kalkkunawokki

16.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hapanimelä kalkkunawokki

Ainekset

4 annosta
1 400 g maustamatonta kalkkunan- tai broilerin rintafileetä
2 2 rkl soijakastiketta, mielellään makeaa (manis)
3 1 sipuli
4 1 - 2 valkosipulinkynttä
5 1 porkkana
6 1 punainen paprika
7 1 vihreä paprika
8 100 g pavunituja
9 250 g nuudeleita (mielellään munanuudeleita)
10 rasvaa tai öljyä paistamiseen
11 ripaus suolaa
12 rouhittua mustapippuria
13 (tuoreita korianterinlehtiä pilkottuna)
Hapanimeläkastike:
1 1 dl vettä
2 1 dl ananas- tai omenamehua
3 2 - 2,5 rkl valkoviinietikkaa
4 0,75 dl sokeria
5 1,5 - 2 rkl soijaa
6 3 rkl ketsuppia
7 0,5 tl makeaa tulista chilikastiketta
8 1 rkl maissijauhoja tai 1,5 rkl valmista suurustetta vaaleille kastikkeille

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 71 g 284 g
Proteiinia 33 g 131 g
Rasvaa 4 g 17 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 1 930 7722
Energiaa kcal 462 1846

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista hapanimeläkastike kattilassa sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kiehauta seos ja nosta sivuun.Kuutioi liha ja laita palat muovipussiin makean soijakastikkeen kanssa noin ½ tunniksi. Kuori ja lohko sipuli pieneksi. Pese ja tarvittaessa kuori kasvikset ja leikkaa ne tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit.Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kuiviksi. Kaada takaisin kattilaan ja lisää sekaan hiukan öljyä. Kuumenna vokki ja ruskista öljyssä kevyesti valutetut kalkkunapalat, sipulilohkot ja valkosipuli. Lisää tulitikkukasvikset ja kypsennä pari kolme minuuttia koko ajan seosta käännellen.Jaa annos kahtia ja nosta toinen puoli annoksesta sivuun. Lisää vokkipannulle öljyä ja puolet kypsistä nuudeleista. Kuumenna ainekset nopeasti käännellen ja mausta pippurilla ja soijalla. Tee samoin toiselle puolella annosta. Koristele halutessasi korianterinlehdillä ja limetinlohkolla. Tarjoile heti hapanimeläkastikeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Georg Laurin
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5