Halloumi-kesäkurpitsakääröt

13.5.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Halloumi-kesäkurpitsakääröt

Valitse kääröjä varten napakka kesäkurpitsa. Tarjoa grillatut paketit kuumina, kun halloumijuusto on vielä pehmeää.

Ainekset

4 annosta
1 1 (300 g) kesäkurpitsa
2 1 paketti (200 g) halloumijuustoa
3 0,5 tl suolaa
4 coctailtikkuja
Maustetahna
1 2 valkosipulinkynttä
2 2 rkl rypsiöljyä
3 1 rkl sitruunamehua
4 1 tl paprikajauhetta
5 1 tl kuivattua timjamia
6 1 tl oreganoa
7 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 11 g
Proteiinia 10 g 38 g
Rasvaa 20 g 78 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 940 3760
Energiaa kcal 225 899

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Notkista viipaleet ripottelemalla niille suolaa ja anna itkettyä 15 minuuttia. Leikkaa ylijäävästä kurpitsasta kapeita nauhoja.
  2. Tee maustetahna. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki tahnan ainekset keskenään.
  3. Leikkaa halloumi 8 palaksi. Taputtele kesäkurpitsaviipaleet kuiviksi talouspaperilla. Kiedo viipaleet halloumipalojen ympärille. Kiinnitä cocktailtikuilla.
  4. Kuumenna grilli. Pane kääröt ja kesäkurpitsanauhat grillin parilaosalle. Sivele ne maustetahnalla. Käännä noin 3 minuutin kuluttua, sivele toinen puoli tahnalla. Grillaa, kunnes juusto on pehmeää. Tarjoa heti.

Vinkki: Grillaa kääröjen seuraksi pieniä halkaistuja sipuleita.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5