Haamumarengit

26.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Haamumarengit

Halloweenin verinen haamujengi on tehty marengista ja puolukoista.

Ainekset

18 kappaletta
1 5 kananmunanvalkuaista
2 3,5 dl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
Koristelu
1 1 dl pakastepuolukoita
2 50 g suklaata

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 329 g
Proteiinia 1 g 22 g
Rasvaa 1 g 15 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 363 6529
Energiaa kcal 87 1560

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Erottele valkuaiset kuivaan kulhoon.

Yhdistä toisessa kulhossa sokerit. Vatkaa valkuaisia tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella pienellä teholla 2–3 minuuttia, kunnes seos kuplii. Jatka vatkaamista täydellä teholla 5–10 minuuttia, kunnes vaahtoon jää nostettaessa napakka huippu. Lisää sokeria vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten, 5–6 minuuttia, kunnes vaahto ei enää tunnu rakeiselta. Lisää lopuksi suola.

Säädä uuni 150 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota pellille noin 10 cm korkeita haamuja. Laita marengit uuniin, laske lämpö 100 asteeseen ja paista 30 minuuttia.

Sulata marjat mikrossa, soseuta ja valuta tiheässä siivilässä. Levitä siveltimellä marengeille ohuelti sosetta ”vereksi”. Paista 10–15 minuuttia. Marenki on valmis, kun se irtoaa leivinpaperista.

Paloittele suklaa pieneen suljettavaan pussiin ja sulata mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota jäähtyneille marengeille silmät ja suut.

Teksti:
Kuvat: Pia Inberg
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5