Grillisiiat

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillisiiat

Ainekset

1 2 - 4 kpl siikaa, yhteensä noin 2kg
2 1 tl merisuolaa
Valeluun :
1 0,5 dl sitruunan mehua
2 0,5 dl öljyä
3 0,5 tl sitruunapippuria
Kalan sisään, jos haluat :
1 muutama rosmariinin oksa tai tillin varsia
2 1 - 2 rkl voita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 1 g
Proteiinia 344 g
Rasvaa 125 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 10516
Energiaa kcal 2513

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perkaa kalat suomustamalla ja poistamalla sisälmykset, evät ja päästä kidukset. Muuten päät saavat jäädä paikoilleen. Huuhdo kalat nopeasti kylmällä vedellä tai pyyhi paperilla sisältä ja päältä puhtaiksi. Leikkaa kalojen paksuimpaan selkälihaan pari poikittaisviiltoa, joka tasoittaa kypsymistä. Ripottele suola tasaisesti kalojen sisälle ja päälle ja jätä kalat kylmään odottamaan ruoanvalmistusta. Sekoita sitruunanmehu ja öljy sekä pippuri ja valele kalojen pinta seoksella. Sisällekin voit sitä sipaista, jos pidät mausteisesta ruoasta, mutta se ei ole välttämätöntä. Laita sen sijaan kalan sisään nokare voita ja tillinvarsia tai rosmariinia. Nosta kalat limittäin suoraan grilliritilälle miedoimmalle lämmölle ja paahda ensin toinen, sitten toinen puoli. Voitele pintaa välillä valuliemellä. Annoskalat kypsyvät 7-10 minuutissa, isommat 15 minuutissa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: grillaus siika
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5