Grillipizza

8.6.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillipizza

Valmista täydellisen rapeapohjainen pizza pihagrillissä pizzakiven päällä. Valitse kahdesta täytteestä suosikkisi: tomaattinen pepperonipizza tai valkoinen herkkusienipizza.

Ainekset

3 kappaletta
Taikina
1 2,5 dl vettä
2 0,5 pakettia (25 g) hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
3 1 tl sokeria
4 1 tl suolaa
5 6 dl durumvehnäjauhoja
6 0,5 dl oliiviöljyä
Täytevaihtoehto 1: Tomaatti-pepperoni
1 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
2 1 pussi (80 g) babypinaattia
3 1 prk (400 g) basilika-tomaattikastiketta
4 1 pussi (170 g) pizzajuustoraastetta
5 75 g (à 150 g) pepperonisalamia
Täytevaihtoehto 2: Herkkusieni-vuohenjuusto
1 1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
2 1 prk (150 g) ranskankermaa
3 0,5 tl rouhittua mustapippuria
4 1 rasia (200 g) herkkusieniä
5 1 punasipulia
6 1 pussi (170 g) juustoraastetta
7 1 ruukku rucolaa
8 1 - 2 rkl sitruunamehua
9 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 110 g 330 g
Proteiinia 45 g 134 g
Rasvaa 44 g 132 g
Kuitua 21 g 62 g
Energiaa kJ 4 283 12848
Energiaa kcal 1 024 3071

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon jauhot. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 5–8 minuuttia. Taikinan tulee olla kimmoisa ja irrota kulhon reunoilta. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia.
  2. Valmistele pizzan täytteet taikinan kohotessa.
  3. Täyte 1: Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.
  4. Täyte 2: Viipaloi herkkusienet. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita pehmeä vuohenjuusto ranskankerman joukkoon. Mausta pippurilla.
  5. Laita pizzakivi kylmään grilliin, sulje grillin kansi ja kuumenna grilli tulikuumaksi. Pizzakiven kuumenemiseen kuluu grillin tehosta riippuen 15–30 minuuttia.
  6. Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikinapalat leivinpaperin päällä yksi kerrallaan ohuiksi pyöreiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit pois pizzapohjan ympäriltä.
  7. Aseta täytteet käden ulottuville grillin viereen. Paista pizzat yksi kerrallaan: Avaa grilli ja kiepauta pohja kiven päälle siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Irrota leivinpaperi. Paista pohjaa noin minuutin ajan ja käännä lastan avulla.
  8. Täytä pizzat valitsemallasi täytteellä heti, kun pohja on käännetty.
  9. Täyte 1: Levitä esipaistetulle pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten juustoraastetta, kirsikkatomaatteja ja pepperonisalamiviipaleita. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle ja ripottele päälle pinaattia.
  10. Täyte 2: Levitä esipaistetulle pohjalle ensin ranskankerma-vuohenjuustoseosta, sitten juustoraastetta, herkkusieniä ja punasipulia. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle. Viimeistele pizza sitruunamehulla ja ripauksella suolaa maustetulla rucolalla.

Vinkki: Tarkkaile pizzan paistumista ja varo polttamasta pohjaa.

Teksti:
Kuvat: Anssi Vuohelainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5