Grillipihvit ja valkosipulimarinadi

19.5.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillipihvit ja valkosipulimarinadi

Pihvin grillausaika riippuu pihvin paksuudesta. Ulkofileessä ei ole rasvaa, joten liha kuivuu herkästi, jos sen grillaa liian kypsäksi. Tarjoa pihvit esimerkiksi rucolavoin kanssa.

Ainekset

5 annosta
1 700 g porsaan ulkofileetä
Marinadi:
1 3 valkosipulin kynttä
2 2 tl inkivääriä
3 0,5 dl soijakastiketta
4 0,5 dl öljyä
5 2 rkl makeaa chilikastiketta
6 1 rkl hunajaa
7 1 tl pippurisekoitusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 22 g
Proteiinia 30 g 150 g
Rasvaa 15 g 77 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 151 5756
Energiaa kcal 275 1376

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista ulkofileen pinnalta rasva ja leikkaa liha viipaleiksi.

Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset.

Marinoi lihaa kannellisessa astiassa muutama tunti tai yön yli. Ota liha huoneenlämpöön ennen grillaamista.

Valuta marinadi pois ja grillaa molemmin puolin 4–5 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5