Grillipihvit ja anjovisvoi

21.6.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillipihvit ja anjovisvoi

Grillipihvit voi paistaa naudan- tai porsaanlihasta ja joko pihveistä tai leikkeistä. Valmista grillipihvien kanssa maistuva anjovisvoi muutama tunti ennen ruokailua ja siirrä maustevoi jääkaappiin odottamaan. Anna grillattujen pihvien vetäytyä ennen tarjoilua hetki foliolla peitettyinä.

Ainekset

4 annosta
1 4 naudan tai porsaan pihviä tai leikkeitä
2 1 rkl rypsiöljyä
3 0,5 tl suolaa
Anjovisvoi
1 75 g huoneenlämpöistä voita
2 3 anjovisfileetä
3 2 rkl hienonnettua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 2 g
Proteiinia 33 g 133 g
Rasvaa 25 g 101 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 508 6032
Energiaa kcal 360 1442

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista maustevoi. Notkista voi kulhossa. Hienonna anjovisfileet ja basilika ja sekoita voihin. Kääri seos voipaperiin ja muotoile pötköksi. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Öljyä pihvit ja paista kuumassa grillissä molemmin puolin noin minuutin ajan. Nosta yläritilälle jälkikypsymään noin 5 minuutiksi. Mausta suolalla, siirrä tarjoiluastiaan, peitä foliolla ja anna vetäytyä hetki. Viipaloi maustevoi ja aseta pihvien päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5