Grillimaustetut varhaisperunat ja tonnikala-avokadotahna

8.6.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillimaustetut varhaisperunat ja tonnikala-avokadotahna

Keitä iso määrä perunoita, niin niistä riittää myös huomiseksi. Tarjoa mausteisten grillipottujen lisänä avokadosta ja tonnikalasta sekoitettua herkkutahnaa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g varhaisperunoita keitettyinä
2 2 rkl rypsiöljyä
3 3 rkl grillausmaustetta (suolaton)
4 2 tl kuivattua timjamia
5 0,5 - 1 tl suolaa
6 4 grillitikkua tai -varrasta
Tonnikala-avokadotahna
1 2 avokadoa
2 1 sitruuna
3 1 dl persiljaa hienonnettuna
4 0,5 dl ruohosipulia hienonnettuna
5 1 prk (185/140 g) tonnikalaa vedessä
6 1 tl suolaa
7 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 83 g
Proteiinia 12 g 46 g
Rasvaa 19 g 77 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 1 278 5114
Energiaa kcal 306 1222

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Keitä ja jäähdytä perunat etukäteen. Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä vedessä noin 30 minuuttia. Kuumenna grilli tai valmistele hiillos.
  2. Puolita perunat tarvittaessa. Laita perunat isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Heiluttele kulhoa niin, että mausteet sekoittuvat perunoihin kauttaaltaan. Paina perunat grillitikkuihin. Grillaa vartaita 5–10 minuuttia välillä käännellen.
  3. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta. Valuta tonnikala. Yhdistä avokadosose, tonnikala ja hienonnetut yrtit kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tahna grillattujen perunoiden kanssa.

Vinkki: Sipaise tahnaa myös leivälle.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5