Grillatut varsiparsakaalit ja chimichurri

10.6.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillatut varsiparsakaalit ja chimichurri

Varsiparsakaali eli broccolini rakastaa grilliraitoja, fetajuustoa ja chimichurria. Mausteinen yrttikastike on täydellistä myös muiden grilliruokien kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi (200 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
2 2 rkl rypsiöljyä
3 0,5 tl suolaa
4 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
5 1 paketti (200 g) fetajuustoa
6 2 dl oliiveja
Chimichurri
1 2 - 4 valkosipulinkynttä
2 1 punainen chili
3 4 dl persiljaa hienonnettuna
4 1 dl korianteria hienonnettuna
5 2 rkl valkoviinietikkaa
6 1 dl öljyä
7 2 tl kuivattua oreganoa
8 0,5 - 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 10 g
Proteiinia 10 g 40 g
Rasvaa 41 g 163 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 738 6954
Energiaa kcal 416 1662

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: suolaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kuumenna grilli tai valmista hiillos.
  2. Tee chimichurri. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pilko chili ja yrtit. Soseuta valkosipulit, chili, yrtit ja etikka tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta oreganolla ja suolalla.
  3. Laita varsiparsakaalit kulhoon ja sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Grillaa 5–8 minuuttia välillä käännellen.
  4. Laita grillatut varsiparsakaalit laakeaan tarjoiluastiaan. Ripota murennettu feta sekä oliivit päälle. Viimeistele chimichurrilla.
Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5