Grillatut nektariininyytit ja vanilja-ranskankerma

1.6.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillatut nektariininyytit ja vanilja-ranskankerma

Ainekset

4 annosta
1 4 isoa nektariinia
2 3 rkl voita
3 1 rkl kanelisokeria
4 4 rkl siirappia
Vanilja-ranskankerma
1 1 prk ranskankermaa (150 g)
2 1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi
1 mantelilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 133 g
Proteiinia 4 g 17 g
Rasvaa 19 g 77 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 372 5488
Energiaa kcal 328 1312

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja halkaise nektariinit. Poista kivet. Asettele kaksi nektariininpuolikasta kaksinkertaiselle folioarkille. Kääntele folion reunat ylöspäin ja pane jokaiseen nyyttiin nokare voita. Ripottele päälle kanelisokeria ja valuta päälle siirappia. Kääri nyytit kiinni ja grillaa 5–10 minuuttia kuumassa grillissä. Nosta hetkeksi hautumaan ylätasolle. Sekoita ranskankermasta ja vaniljasokerista kastike. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Nosta pehmenneet nektariinit lautasille ja valuta päälle folion sisään kertynyt liemi. Ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja ja tarjoa vanilja-ranskankerman kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: nektariini nyytit
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5