Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut maissintähkät ja kesämunakas

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

4 kpl
Tuoretta maissintähkää
4 - 5 rkl
Valmista grillauskastiketta

Kesämunakas:

4 kpl
Munaa
1/2 dl
Vettä, kasvislientä tai kermaa
1 dl
Pinaatinlehtiä silputtuna
1 kpl
(noin 200 g) pakastekasvisseosta
Muutama tuore herkkusieni
Suolaa
Valkopippuria
(juustoraastetta)

Paistamiseen:

2 rkl
Voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kypsennä maissintähkät vähässä, suolalla maustetussa vedessä kattilassa keittäen puolikypsiksi. Tai kypsennä niitä mikroaaltouunissa kuvun alla täydellä teholla noin 4 minuuttia.Voitele tähkät kastikkeella ja grillaa välillä käännellen ja voidellen pehmeiksi. Kokeile kypsyyttä tikulla.Kypsennä munakas ritilän päällä paistinpannussa, wokissa tai muurinpohjapannussa.Sekoita munat ja kasvisliemi. Silppua joukkoon pinaatinlehdet. Kuumenna rasva pannussa ja kaada seos siihen. Sekoita alussa pari kertaa. Levitä sitten pintaan puolisulat kasvikset ja viipaloidut sienet. Mausta ja peitä kannella. Munakas on valmis, kun kasvikset ovat kuumia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.