Grillatut kesäkurpitsat

24.6.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillatut kesäkurpitsat

Ainekset

5 annosta
1 2 (noin 800 g ) keskikokoista kesäkurpitsaa
2 1 tl suolaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria
4 0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
Sitrusvinegretti
1 1 dl oliiviöljyä
2 0,5 dl sitruunamehua
3 0,5 tl suolaa
4 2 tl ruokokidesokeria
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 1 tl kuivattua minttua
Tarjoiluun
1 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 39 g
Proteiinia 5 g 27 g
Rasvaa 37 g 187 g
Kuitua 2 g 11 g
Energiaa kJ 1 620 8102
Energiaa kcal 387 1936

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla ja anna niiden vetäytyä hetki lautasella. Yhdistä sitrusvinegretin ainekset. Voitele kesäkurpitsaviipaleet öljyllä ja grillaa ne nopeasti molemmin puolin. Nosta kesäkurpitsat laakealle vadille ja valuta päälle sitrusvinegrettiä. Anna maustua mielellään noin puolen tunnin ajan. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.Vinkki! Vinegretti on kätevä sekoittaa pienessä korkillisessa pullossa ravistamalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kesäkurpitsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5