Grillatut fileepihvit ja tomaattisalsa

21.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillatut fileepihvit ja tomaattisalsa

Ainekset

4 annosta
1 4 (à 150 g) naudan fileepihviä
2 1 rkl rypsiöljyä
3 merisuolahiutaleita
4 ripaus rouhittua mustapippuria
Tomaattisalsa
1 3 tomaattia
2 1 kurkku
3 1 - 2 valkosipulinkynttä
4 0,5 dl silputtua tuoretta basilikaa
5 0,5 dl silputtua tuoretta tilliä
6 0,5 dl oliiviöljyä
7 1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
8 ripaus suolaa
9 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 19 g
Proteiinia 32 g 129 g
Rasvaa 26 g 106 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 623 6493
Energiaa kcal 388 1552

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Valmista salsa. Huuhtele tomaatit, poista kannat ja halutessasi siemenet lusikalla. Huuhtele ja kuori kurkku. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Siirrä tomaatti- ja kurkkukuutiot sekä valkosipulisilppu kulhoon. Lisää yrtit, öljy, etikka, suola ja pippuri. Anna salsan maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia tai siirrä jääkaappiin.

Painele pihvit hieman ohuemmiksi. Sipaise lihan pintaan öljyä. Grillaa pihvit kuumassa grillissä kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tomaattisalsan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5